Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Militari Residence
0770 848 287 str. Rezervelor, nr. 58A, bloc 1, ap. 6, Chiajna, jud. Ilfov
Moreni
0771 392 012 Bd. 22 Decembrie 1989, nr.3 D, Moreni, Jud. Dambovita
Programare

Profilaxie

Dinții și gingiile pot fi întreținute pe termen lung prin respectarea unor tehnici simple și regulate de igienă dentară. Pacienții subestimează frecvent importanța îngrijirii dentare.

 

La domiciliu și în mod profesionist, în cabinetul medicului stomatolog, la intervale prestabilite, pot fi realizate acestea tehici de igienă dentară, care ajută la menținerea sănătății orale pe termen lung.

 

Igiena orală zilnică, care include folosirea aței dentare, periajul și utilizarea apei de gură, este cea mai bună modalitate de a evita cariile dentare, bolile gingivale sau parodontale.

În cabinetul stomatologic, se asigură o curățare profesională a dinților, care include: detartraj sonic sau cu ultrasunete, periaj profesional și tehnica Air-flow. La fiecare 4-6 luni, acestea sunt efectuate într-un mod personalizat, pe baza cerințelor pacientului și în funcție de riscul viitor de apariție a cariilor sau a bolilor gingivale.

 

Fluorul din soluțiile de igienă orală ajută la prevenirea cariilor dentare. Acest element se poate găsi în dieta fiecăruia, precum și în apa potabilă, produsele lactate, cerealele și frunzele de ceai. În cazul dinților temporari, administrat într-o cantitate adecvată, fluorul oferă dinților o rezistență sporită la producerea cariilor. Când ne referim la dinții permanenți, odată dezvoltați complet în cavitatea bucală, fluorul acționează doar local, prevenind formarea cariilor, mineralizându-le pe cele aflate încă în stadii incipiente.

 

IGIENA ORALĂ INDIVIDUALĂ

Un proces rapid, ușor de realizat în doar trei pași. Iată care sunt aceștia:

  • Primul pas este folosirea aței dentare pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile alimentare din spațiile interdentare. Acest lucru oferă un spațiu adecvat pentru ca componentele pastei de dinți, în timpul periajului, să ajungă în zonele greu accesibile.
  • Următoarea etapă este periajul dinților. Acest lucru este recomandat să fie efectuat de două ori pe zi, dimineața după micul dejun și înainte de culcare. Folosirea periuțelor de dinți cu peri de consistență moale sau a periuțelor de dinți electrice cu senzor de presiune eliberează dinții și gingiile de stresul excesiv.
  • Clătiți, pe urmă, cu apă de gură timp de 30 de secunde. Aceasta este ultimul pas spre o igienizare orală corect efectuată.

 

 

CE ESTE PLACA BACTERIANĂ?

Placa dentară este depozitul de pe dinți care rezultă din acumularea de bacterii, resturi alimentare și componente ale salivei.

 

La început, apare ca un depozit moale, alb-gălbui, care poate fi îndepărtat prin tehnici standard de îngrijire dentară, realizate la domiciliu.

 

În cazul în care placa bacteriană nu este îndepărtată, se formează tartul dentar.

 

Acesta din urmă nu mai poate fi îndepărtat prin metode de igienizare realizate la domiciliu.

 

Vor fi necesare, în schimb, tratamentele profilactice profesionale, efectuate în cabinetul medicului stomatolog.

IGIENA ORALĂ PROFESIONALĂ

  • Detartrajul

În timpul acestui tratament, medicul dentist îndepărtează depozitele de tartru de pe dinți manual sau cu un dispozitiv cu ultrasunete. Această procedură este neinvazivă și nu are niciun efect negativ asupra smalțului. Aceasta se realizează cu ajutorul unui jet continuu de apă pentru a împiedica dinții să se încălzească prea tare și pentru a oferi pacienților o experiență cât mai confortabilă.

 

  • Periajul profesional

Periajul profesional al dinților se realizează cu o pastă specială și cu o viteză de periere controlată de către un expert. La final, dinții vor fi curați, iar senzația de prospețime va fi recâștigată.

 

  • Air-flow

Petele extrinseci (ceai, cafea, vin roșu, sucuri colorate și alte produse) și zonele greu accesibile pot fi curățate cu ajutorul tehnicii cu Air-flow. Tehnica presupune pulverizarea de particule mici de bicarbonat de sodiu pe dinți, cu apă și aer.

 

Pacienții folosesc frecvent bicarbonat de sodiu alimentar pentru a-și curăța dinții. Aceasta este o abordare incorectă, deoarece este abrazivă pentru smalț, are o granulație mare și îl subțiază în timp.

 

Nu lăsați problemele orale să vă afecteze curajul de a zâmbi! Aveți încredere în profesionalism, aveți încredere în echipa Okto Dent!