Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Militari Residence
0770 848 287 str. Rezervelor, nr. 58A, bloc 1, ap. 6, Chiajna, jud. Ilfov
Moreni
0771 392 012 Bd. 22 Decembrie 1989, nr.3 D, Moreni, Jud. Dambovita
Programare

Pedodonție

Pedodonția este o ramură a stomatologiei care se concentrează pe prevenirea și tratamentul problemelor care afectează dinții temporari, în cazul copiilor (extracții, fluorizări, sigilări), precum și dinții permanenți la adolescenți. Dinții copiilor sunt diferiți de cei ai adulților și trebuie să fie tratați de specialiști în stomatologie pediatrică, de preferință într-un mod care să îi facă să se simtă în largul lor.

 

Dinții de lapte, pe de altă parte, pot părea neimportanți, deoarece vor cădea și vor fi înlocuiți de dinții permanenți. Acesta este, totuși, motivul pentru care ei trebuie să fie puternici: sănătatea unui dinte de lapte protejează dinții care îl vor înlocui pe termen lung.

CÂND ESTE NECESARĂ PRIMA VIZITĂ LA CABINET?

Este recomandat ca prima vizită la cabinet să se realizeze la vârsta de cel târziu trei ani. Deși mulți părinți consideră că dinții de lapte nu necesită prea multă atenție deoarece vor cădea, experții medicali nu sunt de acord cu acest lucru.

 

Important de reținut este faptul că dinții de lapte ai unui tânăr ascund viitoarele dificultăți cu dinții permanenți ai unui adolescent. Părinții nu trebuie să aștepte ca copilul lor să se plângă de disconfort sau durere dentară, ci trebuie, în schimb, să prevină acest lucru.

 

În plus, cu cât un tânăr învață mai devreme despre lumea stomatologiei, cu atât mai mult timp va avea la dispoziție pentru a se familiariza cu medicul stomatolog, consolidând astfel legătura dintre medic și pacient.

 

Chiar dacă par a fi identici, copiii și adolescenții necesită abordări terapeutice distincte, care trebuie tratate într-un cadru plăcut. Oferim o atmosferă plăcută, prietenoasă pentru cei mici în timpul consultației dentare.

 

 

 

 

CELE MAI FRECVENT ÎNTÂLNITE PROBLEME DENTARE ÎN CAZUL COPIILOR

  • Caria dentară

Cea mai răspândită problemă dentară la cei mici, cariile dentare, poate începe încă de la șase luni și este cunoscută și sub numele de "carie de biberon". Consumul excesiv de zaharuri din alimente cauzează această problemă.

 

Cariile pot provoca, de asemenea, disconfort și probleme la copiii mai mari din cauza alimentației necorespunzătoare sau a igienei orale precare.

Igiena dentară este extrem de importantă în prevenirea cariilor dentare. De aceea, până la apariția primului dinte al copilului, părinții nu ar trebui să amâne învățarea unei bune îngrijiri dentare.

 

  • Gingivita

Gingivita, la fel ca în cazul cariilor dentare, poate apărea în orice moment, inclusiv la vârste foarte fragede. Gingivita poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv o igienă dentară deficitară sau o boală infecțioasă.

 

Periajul, folosirea aței dentare și vizitele la dentist la fiecare șase luni sunt toate componente necesare ale tratamentului pentru gingivită.

 

  • Probleme ortodontice

Cei mici se pot confrunta cu anomalii dento-maxilare. Acest lucru poate fi cauzat de erupția incorectă a dinților permanenți, din cauza obiceiurilor vicioase (precum bruxismul) sau din motive ereditare.

 

Aceste probleme pot fi corectate, cu ușurință, cu ajutorul aparatului dentar. În timpul consulației, medicul stomatolog poate observa dacă este necesar un astfel de tratament și care poate fi soluția ideală pentru cazul stomatologic individual.

 

 

 

 

 

 

 

 

CUM PUTEM PREVENI PROBLEMELE DENTARE?

Ne dorim o lume a zâmbetelor complete, sănătoase și estetice, fără probleme dentare, iar acest lucru poate fi realizat de timpuriu, de la o vârstă fragedă. Cum? Prin conștientizarea importanței vizitelor la cabinetul stomatologic și procedurilor realizate în cabinet.

 

Prevenirea implică îngrijire, iar pentru îngrijire este necesară atenție. Cel mic poate fi ferit de afecțiunile dentare complexe, atunci când se acordă atenție prevenției.

 

Iată câteva sugestii pentru menținerea sănătății dentare a copilului dumneavoastră:

  • Respectați periajul zilnic, realizat de două ori pe zi: dimineata, înainte de micul dejun, și seara, după ultima masă a zilei.
  • Evitați pe cât de mult posibil alimentația foarte bogată în zaharuri;
  • Respectați controalele regulate la cabinetul medicului stomatolog;
  • Urmați întocmai sfaturile oferite de specialist;
  • Optați pentru sigilări dentare și proceduri de fluorizare.

      

Urmând aceste sfaturi simple, cel mic se poate bucura de un zâmbet sănătos pentru mult timp! Un alt câștig este conștientizarea importanței prevenției dentare, iar viitorul adult nu își va face griji în privința problemelor dentare complexe.

 

Nu lăsați problemele orale să vă afecteze curajul de a zâmbi! Aveți încredere în profesionalism, aveți încredere în echipa Okto Dent!