Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Militari Residence
0770 848 287 str. Rezervelor, nr. 58A, bloc 1, ap. 6, Chiajna, jud. Ilfov
Moreni
0771 392 012 Bd. 22 Decembrie 1989, nr.3 D, Moreni, Jud. Dambovita
Programare

Endodonție

Tratamentul endodontic (cunoscut și sub numele de "tratament de canal" sau "îndepărtarea nervilor") este una dintre cele mai frecvente proceduri medicale dentare, care tratează "interiorul dintelui" (camera pulpară, sistemul de canale și nervii) pentru a vindeca infecția și pentru a preveni reaparițiile viitoare.

 

Rata de succes pentru un tratament tipic de canal radicular este de aproximativ 50%, dar aplicarea unui microscop endodontic crește rata de succes la peste 90%, reducând mai multe pericole atât în tratamentele nechirurgicale, cât și în cele chirurgicale.

CARIILE DENTARE

 

 

Descompunerea țesutului dur al dinților este cunoscută sub numele de carie dentară. Obiceiurile pe care le menținem - cum ar fi ceea ce mâncăm, modul în care ne îngrijim dinții, dacă apa potabilă este fluorizată în mod corespunzător și ce pastă de dinți folosim - au un impact semnificativ asupra apariției cariilor dentare. Ereditatea este, de asemenea, un factor care influențează predispoziția la cariile dentare.

CUM AFLU DACĂ AM CARII DENTARE?

Dentistul este singurul care vă poate spune dacă aveți sau nu carii. Acest lucru se datorează faptului că o carie se dezvoltă frecvent sub suprafața dintelui, nefiind așadar vizibilă. Atunci când sunt consumați carbohidrați (zaharuri, amidon), aceștia hrănesc bacteriile din placa bacteriană, rezultând acizi care dăunează dinților.

 

Smalțul se erodează în timp, dar stratul de suprafață rămâne intact. Suprafața smalțului dintelui se prăbușește în urma deteriorării unei secțiuni semnificative a smalțului, ceea ce duce la apariția cariei.

 

Șanțurile suprafețelor ocluzale ale dinților posteriori, spațiul interdentar și joncțiunea mucogingivală sunt toate locuri potențiale pentru apariția cariilor dentare.

 

Indiferent de locul în care apar, vizita la medicul dentist pentru controale regulate este cea mai bună metodă de a le detecta și trata înainte de a se agrava.

TRATAMENTUL ENDODONTIC REALIZAT CU AJUTORUL MICROSCOPULUI DENTAR

Obturarea canalului unui dinte necesită o grijă extremă și atenție la detalii. Procedura trebuie să se facă într-un mediu fără bacterii. Ca urmare, dintele este inclus într-un câmp de lucru.

 

În cele din urmă, rădăcinile sunt expuse, curățate cu o soluție compatibilă cu materialul biologic al pacientului și apoi curățate meticulos cu ajutorul unui microscop pentru a îmbunătăți câmpul vizual al chirurgului în timpul operației.

 

Medicul endodont folosește, de asemenea, radiografii digitale pentru a se asigura că aceste canalele au fost complet curățate. Pasul final, după ce dintele a fost tratat corespunzător și infecția a fost eliminată, este acela de a-l reface cu o lucrare protetică pentru a asigura din nou stabilitate.

 

În urma terapiei, pacientul va respecta indicațiile dietetice, de igienă dentară și de medicamentație, stabilite de medicul stomatolog.

 

 

 

Nu lăsați problemele orale să vă afecteze curajul de a zâmbi! Aveți încredere în profesionalism, aveți încredere în echipa Okto Dent!