Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Militari Residence
0770 848 287 str. Rezervelor, nr. 58A, bloc 1, ap. 6, Chiajna, jud. Ilfov
Moreni
0771 392 012 Bd. 22 Decembrie 1989, nr.3 D, Moreni, Jud. Dambovita
Programare

Parodontologie

Sănătatea orală are o influență semnificativă asupra sănătății generale și a calității vieții. Mai mult de 20% dintre toți adulții cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani suferă de boală parodontală, fiind una dintre cele mai frecvente cauze ale pierderii dinților.

 

Boala gingivală (gingivita) este una dintre cele mai răspândite probleme dentare, afectând peste 70% dintre oameni la un moment dat în viață. Inflamația parodontală și înroșirea țesuturilor moi care înconjoară dintele sunt doi indicatori că ceva nu este în regulă cu dinții dumneavoastră. În stadii mai avansate, aceste simptome sunt însoțite de sângerare în timpul periajului, retracție gingivală, disconfort la mestecat și chiar mobilitate dentară pe arcadă, ceea ce duce la pierderea dinților.

Parodontologia este o specialitate distinctă în cadrul stomatologiei. Gingivita și parodontita sunt două tipuri de afecțiuni gingivale pe care le tratează acest tratament.

 

Parodontologia este o specialitate a stomatologiei care se concentrează pe diagnosticarea și tratamentul bolilor care afectează gingiile și țesuturile de susținere a dinților, subliniind importanța unei bune igiene dentare.

 

În timpul examinării, parodontologul va acorda o atenție deosebită bolii gingivale și pierderii osoase și va aplica un tratament în funcție de adâncimea pungilor parodontale și de gravitatea situației.

 

 

CARE SUNT CAUZELE?

Cavitatea bucală găzduiește un număr mare de bacterii. Acestea, precum și alte substanțe care se găsesc în dieta zilnică, formează un strat lipicios care se acumulează pe dinți și formează placa bacteriană. Igiena dentară precară este cea mai frecventă cauză a bolii parodontale, care favorizează acumularea plăcii bacteriene pe dinți și sub gingii. Pentru a combate această peliculă bacteriană care se formează pe dinți în orice moment al zilei, organismul eliberează substanțe care inflamează și înroșesc gingiile. Acesta este, de asemenea, primul indiciu că trebuie să mergeți la dentist.

 

Prin urmare, practicarea cu regularitate a unei bune igiene dentare acasă, în fiecare zi, dimineața și mai ales seara, timp de cel puțin 3 minute, precum și folosirea aței dentare, este cea mai eficientă metodă de a păstra sănătatea dentară și parodontală.

 

Pe de altă parte, periajul singur nu îndepărtează tartrul, componenta de întărire a plăcii care a rămas pe dinți. Tartrul poate fi îndepărtat de pe dinți doar prin curățarea în cabinetul stomatologic. Sunt necesare tratamentele profilactice, precum detartrajul și periajul profesional.

 

Sesiunea de profilaxie regulată trebuie administrată o dată la 6 luni, în cadrul unei vizite la cabinet.

 

Simptomele apariției bolii parodontale:

  • Respirație neplăcută, urât mirositoare;
  • Inflamarea și înroșirea gingivală;
  • Sângerări în timpul periajului;
  • Retracție gingivală;
  • Mobilitate dentară;
  • Pierderea dinților.

BOALA PARODONTALĂ ARE DOUĂ ETAPE ÎN CARE SE POATE DEZVOLTA. ACESTE ETAPE SUNT CUNOSCUTE DREPT:

  • Gingivita

Doar gingiile sunt afectate în stadiile incipiente ale bolii parodontale. Gingivita este cauzată de obicei de o infecție bacteriană. Orice persoană o poate identifica prin inflamația gingivală, roșeața și sângerarea frecventă sau chiar spontană la periaj. Osul nu a fost încă deteriorat, așadar nu există pierderi osoase.

 

În această etapă a dezvoltării parodontozei, tratamentul poate fi realizat ușor, într-o vizită la cabinetul stomatolog. Sunt necesare tratamentele profilactice, profesionale: detartraj, Air-flow și periaj profesional.

 

În plus, igiena orală profesională trebuie urmată de îngrijirea dentară realizată la domiciliu: periajul corect, de două ori pe zi (dimineata, înainte de micul dejun, și seara, după ultima masă), utilizarea dușului bucal, folosirea aței dentare și a apei de gură, respectarea unei alimentații echilibrate.

 

Toate acestea pot trata gingivita și pot preveni evoluția bolii. Tratamentul este ușor, realizat fără durere sau disconfort, în doar o singură ședință la cabinet.

 

  • Parodontita

Dacă nu este ținută sub control, gingivita se va răspândi până la linia gingivală și va expune rădăcina dintelui, ceea ce va duce la o retragere aproape totală a gingiilor și la descoperirea rădăcinii dintelui, precum și la promovarea mobilității dentare și a integrității osoase.

 

Terapiile topice, cum ar fi tratamentul chirurgical sau cu laser dentar, sunt utilizate pentru a steriliza pungile parodontale în cazurile avansate de parodontită, pentru a salva dintele.

 

 

 

 

 


 

 

O varietate de tratamente sunt folosite pentru a stabiliza pacienții parodontozați, inclusiv aplicarea de substanțe chimice cu efecte antibacteriene și tratamente topice pentru curățarea pungilor parodontale, atât în mod convențional, cât și cu ajutorul laserului dentar. Procedurile chirurgicale sunt uneori utilizate în stadii mai avansate pentru a reduce numărul de pungi parodontale rămase, utilizând biomateriale cu potențial de regenerare a osului și a structurilor de susținere a dinților.

 

Nu lăsați problemele orale să vă afecteze curajul de a zâmbi! Aveți încredere în profesionalism, aveți încredere în echipa Okto Dent!